ML63, urejanje in vzdrževanje okolice. Košnja in prezračevanje zelenic. Košnja trave.
ML63, urejanje in vzdrževanje okolice. Košnja in prezračevanje zelenic. Košnja trave.
ML63 - UREJANJE OKOLICE

Urejanje & vzdrževanje okolice

V pričetku pomladi je pravi čas za pričetek načrtovanja ureditve okolice vašega doma, vikenda ali poslovnega objekta. Odstranjevanje posledic zime in odstranjevanje nezaželenih elementov iz okolja poleg veliko časa, primernega orodja in energija zahteva tudi znanje in pravilen časovni interval posega. ML63 poskrbi za vsa večja in manjša dela. Od čiščenja okolice, odvoza odpadkov, do rednih vzdrževalnih del kot so košnja in redno obrezovanje, čiščenja vodnih elementov in pregledovanja zunanjih napeljav.

Vsak posameznik ima edinstven odnos do svojega bivalnega okolja. Posvetimo se vsaki želji in zahtevam. Spopademo se s še tako težkimi nalogami – za vaše 100% zadovoljstvo!

ML63 - UREJANJE OKOLICE

Čudovita okolica doma,
urejena za vašo sprostitev

Ali si želite urejene okolice vašega doma, čudovitega zunanjega prostora za sprostitev, pa preprosto ne najdete časa? Mi imamo rešitev – poskrbimo za urejeno okolico, vi samo uživate.

Sodobno življenje je naporno, hiteče in stresno, zato premalo časa uživamo na prostem. Takoj, ko pridete domov, se usedete pred televizijo ali računalnik in tam preživite naslednje ure – zatopljeni v zaslon in sedeči na stolu, čeprav na vrtu sije sonce. Kaj vas zadržuje v notranjosti? Morda neurejen, zanemarjen vrt ali dvorišče, pomanjkanje prostora, kamor bi se lahko usedli in uživali? Morda lahko način preživljanja prostega časa spremenite z nadgradnjo dvorišča ali vrta.

Če je zanemarjenost vrta pravi razlog, morate ukrepati takoj! Kar obdaja dom, je prav tako pomembno, kot tisto, kar je v njem. Urejeno dvorišče, terasa, tlakovana pot do vhoda ali zasnova vrta – tudi ti prostori potrebujejo enako pozornost kot notranji prostori.

Toplejši dnevi in svež zrak nas vabijo na sprehod, na vrt, teraso. Uredite okolico doma in podaljšajte čas, ki ga boste preživeli na vrtu, terasi ali dvorišču. Zgodnja pomlad je najboljši čas za urejanje okolice. Nič se ne more primerjati z branjem knjige v udobju vrtnega pohištva na terasi ter s svežim zrakom in pomirjujočimi zvoki narave.

Se strinjate? Pokličite nas še danes!

ML63, urejanje in vzdrževanje okolice. Košnja in prezračevanje zelenic. Košnja trave.
ML63, urejanje in vzdrževanje okolice. Košnja in prezračevanje zelenic. Košnja trave.

UREJANJE DVORIŠČA
& ODVOZ ODPADKOV

REDNO VZDRŽEVANJE
& ČIŠČENJE OKOLICE

SVETOVANJE & POSTAVITEV VRTNEGA POHIŠTVA

OBREZOVANJE & ZASADITEV CVETJA, DREVES, GRMOVNIC …

KOŠNJA, VZDRŽEVANJE
& PREZRAČEVANJE ZELENIC

KAJ PONUJAMO:

IMATE VPRAŠANJE? POKLIČITE

041 730 029

ML63 - UREJANJE OKOLICE

Zasaditev & urejanje vrta

Dobro zasnovan in urejen vrt dopolnjuje arhitekturo doma, saj zasnova s pravimi rastlinami, rožami in grmičevjem prinese živahne barve, teksture in vonjave na vrt. Najprej pa se lotite čiščenja. Odstranite odpadlo listje, suhe rastline, obrežite grmičke, pometite tlakovane površine … Navdihujoče zamisli ne zahtevajo vedno drastičnih sprememb – uredite in dopolnite tisto, kar že imate na vrtu. Če pa vrt ali dvorišče ni območje udobja oziroma ste ga v preteklih letih popolnoma zanemarili, razmislite o večjem posegu. Tudi na terasi ali balkonu si lahko omislite večjo zasajeno površino. Izkoristite stene, manjše grmičke, hortenzije, sivko in rožmarin pa posadite v posode, ki jih razvrstite v skupine. Navpične betonske stene ter balkone lahko okrasite z navpičnimi (vertikalnimi) vrtički, ki jih boste zasadili s sukulenti ali drugimi rastlinami.

UREJANJE OKOLICE – KAKO ZAČETI, KAKO NAČRTOVATI?

Lastniki pogosto posvetijo večino svojega prostega časa (in denarja) urejanju notranjosti svojega doma, vendar sta vhod in dvorišče prav tako površini, ki nudita številne možnosti. Urejanje okolice doma je koristno opravilo, saj pripomore k vrednosti celotne nepremičnine. Dodajanje vrednosti dvorišču vključuje več kot le odločitev za bujno zeleno trato.

Ker je urejeno dvorišče bolj privlačno od navadne trave, pri ureditvi okolice in vrta upoštevajte naslednjih pet krajinskih idej. Nekatere ideje bodo poskrbele za vašo zasebnost, druge za vaše udobje in družabnost, tretje za zasebnost in estetiko:

Pri ureditvi okolice in vrta upoštevajte svoje navade in želje, ki ustrezajo vašemu stilu bivanja. Končni rezultat je vedno odvisen od tega, kakšno površino imate na voljo, koliko sredstev imate na voljo, kaj želite in koliko časa želite posvetiti vzdrževanju in urejanju okolice.

Čeprav niste krajinski arhitekt, si pri načrtovanju vrta in urejanju okolice zastavite različna vprašanja, vaši odgovori pa naj vas usmerjajo. Na primer: ste družaben človek in radi prirejate zabave, imate radi jutranje sonce in zajtrke na prostem, imate raje senco, imate majhne otroke in potrebujete peskovnik in otroška igrala, bi raje bazen, fontano, imate psa, zelenjavni vrt … Na papir narišite trenutno stanje vrta, nato vrišite v ustreznem merilu vse ideje, na primer teraso, trato, otroška igrala, drevesa … Ne pozabite vrisati tlakovanih potk, ograj … Ko je idejni načrt popoln, je čas, da naredite izvedbeni načrt. Izvedbeni načrt vam bo narekoval redosled nalog, da ne boste zaradi napak določenih opravil delali dvakrat. Pri urejanju okolice lahko marsikaj storite sami, a pri elektroinstalaterskih delih, ureditvi bazena in namakalnih sistemih in izbiri najustreznejših rastlin ter zasaditvi se obrnite tudi na ustrezne strokovnjake.

ML63 - UREJANJE OKOLICE

Razsvetljava na domačem vrtu

Na dvorišču in terasi na splošno uživamo v vročih poletnih mesecih, vendar z uporabo zunanjih grelcev lahko zunaj uživamo tudi spomladi in jeseni. Pomembna točka urejenega vrta je razsvetljava – talne in stenske svetilke ter zunanji lestenci, saj podaljša čas našega bivanja na vrtu, hkrati pa ustvari čudovito vzdušje in poudari najlepše dele vrta, terase, dvorišča.

Razmislite o mehki, subtilni osvetlitvi gredice, grmičevja, terase ali počitniške hiše, saj romantična razsvetljava ustvari prijetno vzdušje, okrasi in osvetli prostor ter sprosti ljudi. Za prijetno druženje v večernih urah ustvarite zanimivo razsvetljavo, ki bo zabavna in glamurozna. Prav tako učinkovite in praktične so solarne luči. Načrtujte razsvetljavo tako, da jo boste prilagodili temi vrta.

Glede na temo lahko ustvarite diskretne ali svetle luči, elegantne ali rustikalne … Za okrasitev vrta ne potrebujete veliko denarja, saj v večini primerov lahko osvetlite vrt tudi z naredi sam razsvetljavo. Ne pozabite, da bele novoletne lučke niso primerne samo za božične praznike, ampak lahko z njimi učinkovito osvetlite in okrasite tudi poletni vrt.

Vrt je eden redkih krajev, kjer začutite svobodo, še posebej, če živite sredi mesta. Poskrbite, da bo vrt vedno v najboljši formi, da bo pripomogel k sprostiti in uživanju na prostem po dolgem in napornem delu. Sproščujoča zelena barva trave in barvitih cvetov ter rastlin, pomirjujoči zvoki vetra, šelestenje listov in mehka osvetlitev je nekaj, kar je brez primere, ko gre za sprostitev.

ML63, urejanje in vzdrževanje okolice. Košnja in prezračevanje zelenic. Košnja trave.
ML63, urejanje in vzdrževanje okolice. Košnja in prezračevanje zelenic. Košnja trave.

UREJANJE DVORIŠČA
& ODVOZ ODPADKOV

REDNO VZDRŽEVANJE
& ČIŠČENJE OKOLICE

SVETOVANJE & POSTAVITEV VRTNEGA POHIŠTVA

OBREZOVANJE & ZASADITEV CVETJA, DREVES, GRMOVNIC …

KOŠNJA, VZDRŽEVANJE
& PREZRAČEVANJE ZELENIC

KAJ PONUJAMO:

IMATE VPRAŠANJE? POKLIČITE

041 730 029

ML63 - UREJANJE OKOLICE

Okrasno kamenje & vrtno pohištvo

Zunanji vrt je lahko kraj, ki ga boste uporabljali zgolj za sprostitev in uživanje na prostem, lahko pa postane družabni prostor za zabavo na prostem, če vreme to dopušča. Različne sveže ideje bodo vzbudile vaše zanimanje in vas motivirale, da boste našli pravo pot za izboljšanje vrta ali terase. Ureditev okolice in dober dizajn vrta, terase bo omogočil, da se boste po koncu službe sprostili, imeli zajtrk na prostem ali zabavo na prostem v večernih urah.

Krajinska ureditev in vrt so pomembni elementi zunanjosti vsakega doma. Zunanja ureditev lahko ustvari čudovito naravno oazo za sprostitev ter prijeten prostor za druženje in zabavo s prijatelji. Ureditev vrta je privilegij tistih, ki živijo v hišah. Bivanje na prostem v človeku prebudi željo, da bi to področje spremenil v nekaj čudovitega, kjer bi lahko preživel tihe trenutke ali se družil z družino in s prijatelji.

Vključite v ureditev vrta tudi drevesa. Posadite drevesa, ki ne bodo le bogatila zunanjega prostora, temveč bodo tudi nudila senco v vročih dneh. Listavci dobro ščitijo območje vrta pred sončno pripeko. Ko boste izbirali vrsto drevesa, upoštevajte njegovo velikost in obliko krošnje odraslega drevesa ter velikost prostora, ki ga imate na razpolago. Svojo pozornost namenite tudi urejenosti poti in okrasnega kamenja ter sedežni garnituri ali klopci, ne samo rastlinam.

Poigrajte se z vijugami in postavite kamenje ali okrasne kamnite plošče v mehki zaobljeni liniji. Nato izberite popolno mizo za zunanje območje, če pa imate veliko prostora okoli hiše, sta tako bazen kot tudi paviljon odlična izbira.

VELIK VRT, MAJHEN VRT – TO SPLOH NI POMEMBNO!

Čeprav mnogi mislijo, da je velik vrt ali terasa v nasprotju z majhnim vrtom prednost, morda ni vedno tako. Poznati morate le nekaj zvijač, kako urediti to, kar imate. Majhen vrt je problematičen z dveh vidikov – mora biti dobro urejen, hkrati pa nuditi vse potrebno udobje, ki ga potrebujete. Naše rešitve in ideje za urejanje okolice vam bodo pomagale pri preoblikovanju vrta ali dvorišča, ki ga imate na voljo.

Torej, ni pomembno, ali je vaše dvorišče veliko ali majhno, v vsakem primeru ima potencial, da postane eden najbolj priljubljenih prostorov vseh družinskih članov.

Ustvarjanje osebne oaze za vsakodnevno sprostitev in uživanje z družino in s prijatelji je pomembna odločitev. Vaš sanjski zunanji prostor je lahko kamnita terasa s kaminom in opremljena z udobnim vrtnim pohištvom, morda pa je dovolj prostora tudi za zunanjo jedilnico ali dnevno sobo, ki sta zaščiteni pred soncem in/ali dežjem.

Vi samo sprejmete odločitev, za vse ostalo poskrbimo mi!

HITRI KONTAKT

Potrebujete urejanje & vzdrževanje okolice ali košnjo zelenice?

Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in z veseljem bomo priskočili na pomoč.
Ali pa nas pokličite: 041 730 029.

ML63, urejanje in vzdrževanje okolice. Košnja in prezračevanje zelenic. Košnja trave.
ML63, urejanje in vzdrževanje okolice. Košnja in prezračevanje zelenic. Košnja trave.
ikona-ml63-2

Že VEČ KOT 20 LET predani
kvaliteti & tradiciji.

ikona-selitveni-servis-4

ŠIROKA PONUDBA REŠITEV
za vse, kar potrebujete.

ikona-renoviranje-adaptacija-apartmajev-4

Marljivo poslujemo po
CELOTNI SLOVENIJI.

ikona-selitveni-servis-2

HITRA ODZIVNOST
za vaše 100% zadovoljstvo.

NOVIČKE

Aktualno & zanimivo

Naročite se na aktualne akcije in novosti iz naše široke ponudbe kakovostnih storitev. Ostanite v stiku!