Potencial staranja: sveža linija vin je navadno namenjena pitju v 3 letih, ko ima največji potencial, vendar pa se razvoj okusa v steklenici lepo stopnjuje tudi do 5 let.
- Sorta na katero smo izredno ponosni.
- Temperatura za serviranje: 10 - 12 °C.
Malvazija se odlično poda hladnim predjedem iz morskih sadežev, beli ribi, školjkam, mehkužcem, testeninam, rižotam, perutnini in nepikantnim sirom.

Nad 65 € BREZ POŠTNINE
za dostavo v Sloveniji!

100 % varen nakup
in garancija zadovoljstva.
Vina, ki jih imenujemo sveža linija vin: Malvazija, Tris, Refošk, Bis – so skrbno pridelana, a ne preveč zahtevna vina iz mlajših vinogradov. Ob zorenju v nerjavečih posodah jih pustimo odležati na finih drožeh tudi do sedem mesecev, kar pripomore k temu, da vina niso povsem klasično sveža, igriva, saj pri takšnem zorenju izgubijo nekaj primarne aromatike, pridobijo pa izjemno elaganco in polno telo. Pri sveži liniji uporabljamo belo ozadje na etiketi kar izraža njihovo svežino, preprostost in eleganco.
- Ob popitem kozarčku nas njihov pookus kaj hitro zapelje k razmišljanju o hrani.
V grobem velja bogatejša so tla, več bo trta rodila in slabše kakovosti bo grozdje. Revnejša so tla, globlje bo trta pognala svoje korenine, več minertalnih snovi bo trta načrpala, ki so pomembne za bogata vina.
Istrska tla naših vinogradov so zmes fliša sestavljena predvsem iz morskih sedimentov, laporja in apnenca. Taka sestava tal, daje grozdju dodatno vrednost pri mineralnosti. Kombinacijo sorte, tal in mikroklime, Francozi imenujejo “ terroir “ pri nas v istri je znana kombinacija malvazije ter refoška na lapornatih tleh, kar vinu daje izredno mineralnost in edinstvenost tega terroarja.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.