Vino Kortinca, linija CRU. Refošk 2009, rdeče vino. Vino je globoke rubinaste barve. Cvetica nakazuje popolnoma dozorelo vino in spominja na podrast, zemljo, vaniljo, karamelo. Gre za suho vino, krepkega telesa, tanini so popolnoma omehčani, kisline so še vedno prisotne. Zelo dober in bogat Refošk.
Potencial staranja: linija CRU predstavlja vino, ki že izkazuje svojo bogato aromo in eleganco. Z zorjenjem v steklenici pa bo s časom samo še pridobivalo na mehkobi in eleganci. Zato ga lahko, primerno hranjenega, pustimo starati tudi do 15 let.
- Temperatura za serviranje: 16 - 18 °C.
Vino Kortinca, linije CRU je odlično vino, ki se lahko poda k krožnikom visoke moderne kuhinje in hkrati nagradi tudi tradicionalne jedi. Ponudimo ga lahko k pestremu asortimanu mesnih jedi, kot so: divjačina in rdeče meso v vseh oblikah.

Nad 65 € BREZ POŠTNINE
za dostavo v Sloveniji!

100 % varen nakup
in garancija zadovoljstva.
Vina iz linije CRU imajo bogato barvo, so izredno elegantna in izražajo značilno prepoznavno mineralno noto. To so kompleksnejša vina, pridelana iz posebej selekcioniranega najboljšega grozdja starejših vinogradov, kjer se je rast trte že pred leti umirila. Trta, ki smo jo skozi leta vzgajali, da se je s svojim koreninskim sistemom prebila globlje, in z organskimi snovmi revnih tal črpa le rudninske snovi, ki njenemu grozdju zagotavljajo konstantno visoko kvaliteto.
Skrbna predelava, maceracija, rahlo dolgotrajno stiskanje, naravna spontana fermentacija brez dodanih selekcioniranih kvasovk v lesenih sodih, malolaktična fermentacija in različno dolgo zorenje v različno velikih, izključno lesenih posodah, dajejo vinom svojstven pečat. Ta vina so bogata na barvi, intenzivna, elegantna in izražajo značilno mineralno noto. Ta nefiltrirana vina so tudi izjemno dolga. Vina z oznako CRU so na trgu ponujena le ob najboljših letnikih, po štirih do šestih letih zorenja.
- Grozdje se selekcionirano ročno potrga v trenutku popolne fenolne zrelosti.
V grobem velja bogatejša so tla, več bo trta rodila in slabše kakovosti bo grozdje. Revnejša so tla, globlje bo trta pognala svoje korenine, več minertalnih snovi bo trta načrpala, ki so pomembne za bogata vina.
Istrska tla naših vinogradov so zmes fliša sestavljena predvsem iz morskih sedimentov, laporja in apnenca. Taka sestava tal, daje grozdju dodatno vrednost pri mineralnosti. Kombinacijo sorte, tal in mikroklime, Francozi imenujejo “ terroir “ pri nas v istri je znana kombinacija malvazije ter refoška na lapornatih tleh, kar vinu daje izredno mineralnost in edinstvenost tega terroarja.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.